XV Jornades Interculturals 2021-06-21T07:57:49+00:00

Project Description

XV Jornades Interculturals

 enCORatjades: Dona i educació

 

El Segarra,  aquest any, ha tancat el curs amb la celebració de les XV Jornades Interculturals,  tituladesenCORatjades: Dona i educació”.  Després d’una parada obligatòria, a causa de la Covid-19, les jornades han tornat  en format projecte per a tot  l’alumnat de l’ESO

El testimoni de la Malala Yousafzai i el seu discurs a les Nacions Unides, el dia que va recollir el premi Nobel de la Pau,  han donat el tret de sortida i han servit de guia i exemple per poder respondre la pregunta que hem plantejat als nostres alumnes: Quina és l’arma més poderosa per canviar el món? Diferents activitats, entrevistes, documentals i sortides li han donat resposta.

El resultat final després de parlar d’educació, de rols de gènere, de discriminació salarial, del paper de les dones en altres cultures i  del concepte “empoderament”, el podem veure  pels passadissos del centre en forma d’exposició.  Les diferents sales habilitades recullen els treballs més representatius de cada curs: Malales artístiques, atrapa-somnis plens d’ideals, carrers dedicats a les nostres àvies, dones cerverines que han quedat en un oblit  injust i fanzins  protesta. 

Creacions artístiques, records, reflexions i desitjos han evidenciat que sense  accés a l’educació no és possible un món on la igualtat entre gèneres és el camí a seguir.

          

GuardiesB
×
×