6a Mostra d’Experiments 2021-11-12T08:41:47+00:00

Project Description

6a Mostra d’Experiments Científics a l’INS La Segarra

Aquest curs ens hem avançat una mica en la commemoració de la Setmana de la Ciència i hem organitzat amb molta il·lusió la 6a Mostra d’Experiments per al divendres dia 5 de novembre de 2021. 

Tot l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat que cursa matèries de ciències ha preparat un experiment per mostrar i explicar a l’alumnat d’ESO. La informació tramesa entre iguals té una doble finalitat pedagògica: d’una banda, qui explica ha de tenir molt clara la informació i ha d’estructurar bé el missatge que vol transmetre; i, de l’altra, els alumnes d’ESO segueixen amb interès el relat explicatiu i les demostracions dels experiments i així tot els resulta més entenedor.

S’han presentat un total de quinze experiments amb un format visual motivador, amb uns nivells de contingut assequibles per a tot l’alumnat d’ESO i amb títols que desperten la curiositat com «Pasta de dents per a elefants», «La fluorescència», «La Palma en erupció», «Edison», «El líquid piranya», «Com programar un dron»,  «Apolo 2.0», «Què li passa a l’ou?», «Classificador pneumàtic», etc. 

La curiositat és un instint natural de la persona, comú en totes les edats, des de la infància fins a la vellesa. És un comportament inquisitiu natural que ens porta a l’observació, l’exploració, la investigació i l’aprenentatge. Aquest procés implica fer-se preguntes i cercar respostes. És en aquest mateix sentit que l’experimentació resulta imprescindible per a un bon aprenentatge de la ciència. 

Agraïm la implicació activa i l’entusiasme mostrat per l’alumnat de batxillerat en aquesta mostra i esperem que serveixi per avançar en l’aprenentatge de la ciència, sempre des d’una vessant rigorosa que permeti discernir bé les informacions i divulgacions errònies d’aquelles contrastades seguint el mètode científic. En aquest enllaç hi teniu més fotografies!

Departament de Ciències Naturals i Tecnologia 

 

GuardiesB
×
×