Jornades Interculturals 2022 2022-05-06T12:03:17+00:00

Project Description

A principis d’abril va tenir lloc el projecte de les XVI Jornades Interculturals de l’Institut La Segarra, un projecte transversal que portem treballant des del curs 2007- 2008 i que posa l’accent en la interculturalitat i la cohesió social a través d’una mirada cap a les desigualtats socials, les discriminacions, la sostenibilitat,… és a dir en tots aquells contextos que ens acosten a l’objectiu de poder transmetre a l’alumnat la consciència d’aprendre i comprendre per poder acceptar, respectar i actuar.

Així doncs, amb FAMdèmia, camí a la immunitat, l’alumnat ha pogut conèixer els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible acordats per l’ONU i emmarcats en l’agenda 2030 i  acostar-se a l’Objectiu 2, fam zero. A través d’activitats de reflexió, jocs, articles, xerrades, documentals,… hem treballat per grups els següents eixos: la fam al món, la fam a casa nostra, el malbaratament i la sobirania alimentaria i els principals episodis històrics de fam al món. Hem conegut històries colpidores, tan llunyanes com molt properes, que ens han fet adonar de la fragilitat de l’ésser humà i de la necessitat de col.laborar i de ser part activa de la solució. 

El producte final d’aquest projecte va tenir lloc el divendres 8 d’abril en un concert solidari a càrrec del grup de música cerverí Lasta Sanco. A través de les seves cançons ens van transmetre la importància del respecte cap a tots els pobles i com ens unim sota el paraigües d’una diversitat cultural que no coneix barreres ni fronteres. Un final cohesionador en que tots i totes vam gaudir, cantar i ballar al ritme d’aquesta fusió musical

En aquest concert solidari, tota la comunitat educativa: alumnat, professorat i famílies, va portar aliments no peribles com a entrada per a l’espectacle. Es van aconseguir, aproximadament, uns 700 quilograms de productes que van ser recollits per Càritas i distribuïts a usuaris del banc d’aliments de Cervera.  

Un any més, la valoració de les Jornades és positiva i es consolida com un tret identificatiu del nostre centre.

Aquí hi teniu un petit recull de fotografies:

  

     

GuardiesB
×
×