PREMI EFIM22: EL CONCURS DE FOTOGRAFIA I PATRIMONI PER A JOVES 2022-06-29T10:41:43+00:00

Project Description

L’alumnat de l’assignatura de CULTURA VISUAL de l’àrea de dibuix de 2n de batxillerat ha participat en l’Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments que és un concurs de fotografia i patrimoni adreçat als joves, i té per objectiu apropar-los al patrimoni cultural i monumental, per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin.  Ha estat coordinat i liderat per la Generalitat de Catalunya i ha comptat des dels inicis amb l’apadrinament del Consell d’Europa. Estem contents i il·lusionats, perquè el veredicte del jurat respecte a les fotografies guanyadores i finalistes de l’EFIM22, ha donat entre els 10 finalistes una alumna del centre, Marta Marqués Saez.

Els actes i activitats que es deriven d’aquest premi, son els següents:.

– A instagram s’informara d’aquest veredicte del jurat.

– Ceremònia de lliurament de premis a l’auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), conduïda per l’actor i presentador de televisió, en Quim Masferrer.

– Masterclass de fotografia per a les 10 persones guardonades d’un dia sencer del mes de novembre al Palau Güell de Barcelona, de la mà de dos fotògrafs professionals, i així puguin aprendre tècniques i trucs de la bona fotografia.

– Viatge per als 10 guanyadors/es a Florència d’una setmana. on coneixeran la seva història i descobriran la gran riquesa cultural que atresora aquesta ciutat.

– Exposició itinerant amb les 30 fotografies guardonades durant el curs 22/23 a l’institut La Segarra de Cervera.

S’adjunta la imatge de la fotografia finalista i l’escrit que es demanava de l’edifici patrimonial per a poder concursar i participar.

ELEMENT PATRIMONIAL: FARINERA DEL SINDICAT AGRÍCOLA DE CERVERA, monument històric declarat «Bé Cultural d’interès Nacional any 1976 i Bé d’interès Cultural 2002».

L’edifici de la Fàbrica de farines de Cervera que pertanyia al Sindicat Agrícola de Cervera i sa Comarca, va néixer dins el context de les cooperatives agrícoles impulsades per la política de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1923/25) que intentava afavorir les condicions dels pagesos de secà de la Catalunya interior. Cèsar Martinell Brunet va ser l’arquitecte de tot l’ambiciós projecte  d’un Pla General d’edificis agraris a Cervera, així com de moltes altres construccions cooperatives del camp Català.

Començà a construir-se a principis de 1921, acabant-se a mitjans de l’any 1922, prop de la via del tren per així facilitar la comercialització del producte arreu del país. En l’edifici observem el gust per la corba del Modernisme en la part superior i també la utilització ornamental del totxo i el ferro en alguns detalls; però també la rellevància dels angles en la seva planta i cantonades ressaltades amb pedra seguint les línies del Noucentisme. Es una gran construcció de tres plantes i una de semienterrada, amb tres cossos units en forma de U. Les principals dependències que encara es poden apreciar son un magatzem pel blat, una torre en cantonada de 12 sitges de formigó armat, les plantes per la producció de la farina amb tota la maquinària de la casa Bühler de Suïssa i un dipòsit d’aigua rematat amb una cúpula.


GuardiesB
×
×