Jornades d’orientació a la Formació Professional 2022-04-29T11:59:37+00:00

Project Description

L’institut La Segarra ha organitzat un any més les Jornades d’Orientació a l’FP els dies 28 i 29 d’Abril. El certamen ha comptat amb la co-organització i finançament de la Paeria de Cervera, mitjançant el Centre d’Empreses Innovadores (CEI). També, ha comptat amb el  finançament dels fons europeus d’Emprenedoria del Ministerio de Educación y Formación Profesional i de Next Generation

El dia 28 d’Abril es van inaugurar les Jornades amb una ponència de Carles Folguera, exporter d’hoquei sobre patins català i pedagog, director de la Masia del FC Barcelona durant el període 2002-2019, a l’Auditori Municipal de Cervera. Folguera ha parlat sobre «l’Emprenedoria i l’alt rendiment esportiu: aprenentatges i entrenament» davant un públic format per alumnes de cicles formatius de grau mitjà i superior que finalitzen la seva formació aquest curs. 

Durant els dies 28 i 29 d’abril s’han impartit tallers a petits grups d’alumnes, per treballar competències transversals com «Treball en equip», «Parlar en públic, llenguatge i actitud» i, «Gestió de les emocions bàsiques», en el mateix centre INS La Segarra. 

El dia 29, han finalitzat les Jornades amb la ponència d’Àlex Roca, esportista conegut per haver acabat triatlons i curses com la Titan Desert 2019 sobreposant-se a un paràlisi cerebral amb un 76% de discapacitat física, dues operacions al peu i havent-se de comunicar amb la llengua de signes, sota el títol «El límit el poses tu». L’Àlex no ha pogut estar presencialment amb nosaltres perquè estava ingressat a l’hospital però hi hem pogut parlar per videoconferència! Amb la seva xerrada hem donat per finalitzades aquestes jornades per la FP que valorem molt positivament perquè els alumnes s’emporten a casa unes competències adquirides que esperem que els acompanyin en tota la seva vida o trajèctoria professional.

Les Jornades pretenen reforçar i impulsar les competències clau del alumnes, per afrontar el mercat de treball essent professionals resolutius que tinguin habilitats transversals com: capacitat de comunicació, iniciativa i presa de decisions, capacitat de treballar en equip, disponibilitat d’aprenentatge, responsabilitat, resolució de problemes i creativitat, adaptació, lideratge i saber treballar amb pressió. 

Jornades anteriors:

http://cerveraeconomia.cat/jornades-dorientacio-a-la-formacio-professional-a-cervera/ => 2018

https://segarratv.cat/ca/turisme/segarratv/actualitat/45999/jornades-dorientacio-a-la-formacio-professional-a-cervera/3471.html  => 2020

https://www.cervera.cat/actualitat/noticies/jornades-d2019orientacio-a-la-formacio-professional-a-cervera-1 => 2021

   

GuardiesB
×
×