Màscares 2021-02-09T17:21:10+00:00

Project Description

 VISUAL I PLÀSTICA A PRIMER D’ESO. PROJECTE.

En els dos contextos d’aquest primer trimestre hem treballat els elements de configuració de la imatge bidimensional (dibuix de la cara) i de l’expressió tridimensional (qüestionaris i il·lusions òptiques). Ho hem relacionat amb la construcció de la identitat personal i la integració en el col·lectiu social. 

Per comprovar que s’han assolit aquestes competències hem convertit la classe en un grup format per una identitat pròpia, on cada  grup de dos expressava la seva singularitat mantenint alhora l’esperit del tema comú. En el cas de l’aula de primer A la temàtica triada va ser el país de Mèxic, en l’aula de primer B Turquia, i primer C i D van fer una recerca de les gàrgoles gòtiques i cares grotesques del barroc que podien veure per Cervera o les poblacions on viuen.

Les quatre classes també tenien que presentar en grups de dos una petita memòria del treball on entre altres parts inclogues la llista de material que es necessitava  per poder fer la seva màscara.

Aquestes imatges corresponen a les màscares realitzades per l’alumnat de 1r C i D. Veiem que una majoria van optar per les mènsules dels tres balcons de la paeria de Cervera, així com de la part inferior de l’escut que hi ha sobre la porta d’entrada a l’ajuntament. Un grup ha projectat una cara del dintell d’una porta d’una casa del carrer major de la ciutat. També s’han treballat dues màscares de les que hi ha tot passant pel carreró de les bruixes. No falta tampoc la cara grotesca de la dovella de l’entrada principal a l’edifici de la Universitat. Han descobert i construït tres màscares relacionades amb  elements d’aigua com son fonts públiques o bé brolladors (situats a Sant Guim i Cervera) i un altra màscara correspon a un rellotge de sol de la vila de Sant Ramon.

I ja que ve la festa del carnestoltes celebrem-ho amb aquestes màscares !!!

GuardiesB
×
×